Menu

Website © J.F.Bouwman

Uitgelicht: 

Le Mont-Saint-Michel.Al jaren was het een grote wens van ons om Le Mont-Saint-Michel een keer te mogen zien. Die wens is een paar jaar geleden uitgekomen, en het viel niet tegen.

 Alleen al de aanblik van dat eilandje vanaf de kust maakte diepe indruk. Het lijkt wel een sprookjesplek. Op het eiland zelf wemelde het van de toeristen, wat niet zo gek is natuurlijk. 

De klim naar boven, naar de abdij, was behoorlijk, de trappen leken eindeloos, maar het was beslist de moeite waard. Het weer zat helaas niet mee, maar alles was zo bijzonder en betoverend mooi, dat het voor ons niet uitmaakte. Een jaar later gingen we er weer naartoe.

De vorige keer lag het eiland droog, maar deze keer was het omringd door water, wat we per se ook wilden meemaken. De klim naar boven sloegen we dat jaar over, maar ook beneden was nog genoeg te fotograferen.

We hebben er heel wat foto’s geschoten, zoals u in het Tabblad Historisch onder Kerken kunt zien. Hopelijk krijgt u door onze afbeeldingen een beetje een idee waarom we weg zijn van dit prachtige rotseiland

gallery/img_2888 bewerkt watermerk
gallery/img_3353 watermerk

Le Mont-Saint-Michel bij Eb-laag water. 

Le Mount-Saint-Michael bij Vloed-hoogwater.